2021./2022. Sezonas prognoze Kristapam Porziņģim, Lukam Dončičam, Lebronam Džeimsam un Dāvim Bertanam

2021./2022. Sezonas prognoze Kristapam Porziņģim, Lukam Dončičam, Lebronam Džeimsam un Dāvim Bertanam

Šī ir mana prognoze kā individuāli varētu izvērsties šī NBA sezona Kristapam Porziņģim, Lukam Dončičam, Dāvim Bertānam un Lebronam Džeimsam.

Kristapam Porziņģim, Dallasas "Mavericks"

Sezonas iesākumā liela fiziskās varēšanas izpausme, laba fiziskā forma, fonā norāde uz lielu izturību, sportisko neatlaidību, veiksmīgu grūtību pārvarēšanu. Vispārēja labsajūta, par sezonu, komandu, paša iespējām. Tuvojoties decembrim var nākt sezonas pirmā bedre. Kā ar sasietām rokām, ierobežotas sekmes, nospiedošs nogrieznis. Decembra vidū jāuzmanās no pārpūles vai pārcenšanās. Savukārt, paša gada nogalei būtu jānoslēdzas uz veiksmīgas nots, ja ne publiskā telpā, tad privātajā. Nākamā gada janvāra pēdējā dekāde var nākt ar vairākām problemātikām. Iespējams snieguma kritums izsauks lielāku kritiku. Grūtības var sagādāt statusam neatbilstošs sniegums, reizē mēģinājumi censties vairāk, kas var padarīt situāciju tik sliktāku. Tāpēc labāk nepārcensties un necensties visu labot, izdarīt par katru cenu. Varbūt kādas nesaprašanās komandas iekšienē. Kopumā februāra, marta periodam būtu jābūt superjaudīgam. Sportiskajā ziņā domāju, ka šis KP varētu būt visveiksmīgākais nogrieznis šajā sezonā. Kā arī sniegums var izsaukt lielu publikas apbrīnu. Tik februārī noteikti jāuzmanās no visādiem māņiem, var uznākt visādi “melnie”, apjukums pa vidam. Noteikti būtu iesakāms neiekulties skandālos, nepatikšanās, jo var kļūt par grēkāzi. Domāju, ka sezona noslēgsies līdzīgā produktivitātē un snieguma kvalitātē, kāds kurss būs uzņemts jau pieminētajā februārī, martā. Taču sezonās izskaņā veselības jautājumi var radīt izaicinājumus. Iespējams, ka izslēgšanas spēles var sanākt iesākt vai nu ne pilnībā veselam vai krietni novājinātā fiziskā formā (kas, protams, pēc garās sezonas ir saprotams, taču KP tas šajā brīdī, aprīļa vidū ir vairāk akcentēts). Pārvarot šo vājuma brīdi, pārējais aprīlis izskatās cerīgs snieguma ziņā. Jautājums, tik cik ilga būs Mavs sezona. Maija sākums var nākt ar vilšanos komandas sniegumā un rasties tādas rūgtas nepiepildījuma sajūtas.

Lukam Dončičam, Dallasas "Mavericks"

Sezona sākas ar pārliecinātu sajūsmu: “Mēs to varam.” Tuvojoties decembrim, decembra pirmajā pusē iespējama sportiskās formas bedre, sliktākajā gadījumā trauma, jo vēlme vai tiekšanās pēc labākiem rezultātiem būs jaudīga, bet reālie apstākļi tos neļauj sasniegt. Pēc tāda kā krituma, decembra beigas nāk ar lielu kāpumu, atgriešanos savā līmenī. Janvāra vidus var nākt ar tādu kā ierobežotības sajūtu, nogurumu vai dzirksts padzišanu, kad nekas nesanāk kā gribētos. Savukārt, februāra sākums sola lielisku sportisko cīņas sparu un izdošanos, spozmi, taču ar diezgan lielu piepūli. Marta sākumā var sākt līst ārā visādi iekšējie tarakāni un vēlāk martā neiecietīga komunikācija var izpausties izteiktāk. Marta beigās, aprīļa sākumā var nākties saskarties ar kādām pagātnes problēmām, neatrisinātiem jautājumiem, kas vēlāk vilksies līdzi vēl nākamajā sezonā. Lielākā daļa aprīļa paies diezgan intensīvā un uzvilktā gaisotnē. Būs kareivīga attieksme un vēlme daudz padarīt, taču astrofonā notiekošais liks fundamentāli pārorientēties. Maijā, kad parasti izslēgšanas spēles jau pilnā sparā, neredzu neko izteikti labvēlīgu. Drīzāk būs kacinoša iekšējā vēlme uzņemties vadību pār visiem panākumiem, pārcenšanās. Ja būs prātīgs, tad spēlēs uz komandu, ja ne, pārdegs savās centībās. Taču, ja šo tukšo periodu, ar negatīvu nokrāsu pārvarēs, tad sākot no maija vidus slūžas būs vaļā un viss ies kā no rokas. Cik tālu Mavs tiks izslēgšanas spēlēs, tad jau redzēs?!

Dāvim Bertānam, Vašingtonas "Wizards"

Dāvim jābūt pacietīgam un jāturpina spēlēt ar vēsu galvu. Izaicinošais un pakausī elpojošais neveiksmju periods, kas pavadīja visu iepriekšējo sezonu pamazām noslēdzas. Līdz 2021.gada beigām ies kā pa kalniem, te labas spēles mīsies ar palikšanu uz nulles. Tuvāk novembra vidum visas nebūšanas vēl paspilgtinās viena planētu papildus spriedze, kas radīs sajūtu, ka pamats zūd zem kājām. Tagad līdz novembra sākumam ieteiktu nepārcensties. Šobrīd, kad rakstu šo, Dāvis aizvadīja spilgtu maču, trāpot izšķirošu tālmetienu, tomēr teikšu, ka tuvākajās nedēļās jāuzmanās no pārcenšanās, jo spēlēšanas jauda būs liela. Kur liela jauda, tur liela izlāde, kur liela izlāde, tur liels pretspars. Jāpiesargās no traumām. Nav jau tā, ka viss ir tikai slikti. Līdz pat novembra beigām precizitātei metienos, ar atsevišķiem kritumiem un rēķinoties ar fonā esošo spriedzi, vajadzētu būt labai. Arī pašsajūtai, neskatoties uz visu, būtu jābūt labai. Ar domu, arī tas pāries. Decembra vidū liels optimisma pieplūdums un patīkama atmosfēra komandā, laba sapratne ar komandas biedriem. Šobrīd, šis periods Dāvja dzīvē ir ļoti nozīmīgs, jo beidzoties vienam Saturna 29 gadu ciklam, janvāra sākumā sākas jauns. Uz februāra sākumu var iestāties apjukums, iezagties tāda kā neziņa par nākotni. Savukārt, martā tieši pretēji, pat, ja ir liels nezināmais, iespējams, par nākamās sezonas kontraktu, taču kopējā sajūtai būtu jābūt labai un cerīgai. Marta sākumā Dāvis sev dotās iespējas var sekmīgi izmantot un pat pārsteigt. Taču marta vidū un beigās var būt straujš snieguma kritums vai, piemēram, (nezināmu iemeslu dēļ) ierobežots spēles laiks (varbūt veselības problēmu dēļ). Kad šis lejupslīdes posms būs pagājis, jānāk būtu jaunām iespējām atkal pierādīt savu varēšanu un lietderību. Aprīlis jau Dāvim var kļūt par zvaigžņu stundu. Planētu spriedzes mijās ar harmonijām, tā ka būs gan jauda, gan veiksmes. Kā izmantos, tas, protams, atkarīgs no paša. (Aprīļa sākumā jāpiesargājas no traumām.)

Lebronam Džeimsam, Losandželosas "Lakers"

Neskatoties uz to, ka Lebrons ir gandrīz 37 gadus jauns spēlētājs, iekšējai jaudai, ar kādu sezona tiek iesākta, jābūt lielai. Vienīgi–ieskrienoties, ne uzreiz. Sezonas sākums ir veiksmīgs laiks, lai izmantotu citu palīdzību rezultātu gūšanai (piemēram, Entonija sniegums pēdējā spēlē). Tas gan nenozīmē, ka citi būs gatavi viņa prasībām, tāpēc, kā jau redzam pirmajās spēlēs, viss neiet tik gludi. Grūtākais posms solās būt ap novembra vidu. Pēc šī krituma, būtu jānāk tādam posmam, kad spēlēšana sagādās lielu prieku, pie tam bez lielas pārslodzes. Savukārt decembra sākumā izaicinājumu var mest iekšējās šaubas par saviem ideāliem vai uzskatiem, iespējams, ka radīsies situācijas, kad nāksies skaidrot savas nostājas. Šī situācija man izskatās, ka būtu attiecināma uz notiekošo apkārt un ārējiem ikdienas apstākļiem. Neskatoties uz to, līdz pat februāra sākumam fonā būs pārliecība par panākumu gūšanu. “Lai citi dara kā grib, mēs, neskatoties uz visu, pēdējo vārdu teiksim beigās.” Idealizēta pārliecība par komandas varēšanu. Jāatzīmē, ka pats Lebrons decembra lielākajā daļā visdrīzāk būs veiksmīgs un veiksmīgi pratīs iesaistīt citus. Tāds kā piemēra un ceļa rādītājs citiem. Aptuveni mēnesi pirms dzimšanas dienām cilvēka produktivitāte mēdz samazināties, tad šī izpausme, varbūt, neizpaudīsies paša rezultativitātē, bet rezultāta veidošanā, iesaistot citus. Lai gan Džeimsa gadījumā statistika rāda, ka tā ir tikai aptuveni nedēļa pirms dz.d., kad ir snieguma kritums. Janvāris, februāris var būt izšķiroši veiksmīgs laiks uzņemt sezonas apgriezienus. Te var labi līdzēt lielā karjeras pieredze, kā rīkoties tālāk. Janvāris varētu būt individuāli veiksmīgākais mēnesis sezonā. Nosvērtība palīdzēs rast risinājumus. Kaut arī spēles tiks aizvadītas ar pilnu jaudu un tā pat vien ceļš netiks griezts nevienam, taču ņemot vērā viņa vecumu, tas viss var nākt caur lielām fiziskām sāpēm un ciešanām, kas, protams, skatītājam paliek neredzamas. Tas ir viens tāds izteiktāks posms, pēc tam veselībai būtu jāuzlabojas. Februāris paies labā fiziskā pašsajūtā. Cīņasspars pieaugs. Martā var rasties komunikācijas problēmas, iespējams nepārdomāti izteikumi. Tad sevi var izpaust no sliktākās puses. Aprīļa sākums tāds bezbēdu laiks, optimisms. Kā arī tālāk līdz pat jūnijam visas problēmas var likties sīkas un atrisināmas. Papildus, tāda pozitīva pārliecinātība, taktiskums un nosvērtība, kad var ņemt savas karjeras grožus savās rokās un vadīt sev vajadzīgajā virzienā. Taču, visam nevajadzētu iet tik gludi, ne bez problemātikas. Kāju priekšā var aizlikt citu sniegums–vai nu komandas biedri var nebūt uzdevumu augstumos, lai gūtu panākumus, vai arī pretinieki vienkārši var būt labāki. Labu karjeras iespēju, taču reizē lielu pārbaudījumu laiks. Pozitīvais tajā ir tas, ka pats, visdrīzāk, būs gatavs panākumiem.

Paldies!