2022. gada prognoze

2022. gada prognoze

Kā pa straumi, vienā laidā, domu un rūpju valgos.

Tā īsi varētu raksturot 2022.gadu. Viens notikums vedīs pie nākamā, jo lielo planētu retrogrādajos periodos neatkārtosies jau iepriekš bijusi planētu aspektācija. Pēc spriedzes, klapatu, ierobežojumu, emocionāli iztukšotiem un citu nedienu pavadītiem diviem gadiem Covid-19 ēnā, 2022.gads nāks ar zināmu veldzi un atslābuma šalti, kādam arī ar gūzmu maldu, taču visas iepriekšējās problēmas jau tāpat vien nekur nepazudīs un simboliskā Ūdens Tīģera aktivitāte, kura ārēji mierīgā daba, bet iekšēji karstasinīgā sirds neļaus ieslīgt “viss būs labi” sapņainumā vai gluži pretēji “viss ir slikti” grūtsirdībā.

2022.gada 1. februārī sāksies Ūdens Tīģera gads. Kāds tad ir Ūdens Tīģeris un kādas gada iezīmes tas atspoguļo? Ūdens Tīģeris labi pielāgojas situācijām, ir vērīgs un izveicīgs, izdomas bagāts, komunikatīvs un, neskatoties uz savu drošsirdīgo un dzimuša līdera dabu, ir pateicībā pazemīgs. Pie trūkumiem var minēt neizlēmību, kas mijas ar laiskumu. Ūdens Tīģerim patīk piedalīties visāda veida aktivitātēs un ir vienmēr gatavs riskēt, eksperimentējot ar jaunām idejām. Tam tīk laisties aizraujošos piedzīvojumos visapkārt pasaulei. Tīģerim ūdens elements piedod cēlumu, neatvairāmu šarmu un nepārspējamu harizmu, kas negatīvā nozīmē var aizmiglot acis, tādejādi nemanot, ka Ūdens Tīģeris savā ietekmē ir jau pakļāvis visu tuvāko loku. Tīģerim netīk birokrātiski, tehniski ierobežojumi, jo tam ir grūti pakļauties.

Atgriežoties pie norisēm zodiakā, nākamais 2022. gads nāks ar jaunām iespējām un jauniem aizsākumiem, jo gada griezumā būs salīdzinoši daudz planētu savienojuma aspektu – tātad jaunu savstarpējo ciklu aizsākumi. Gada pirmajā pusē priekšplānā izvirzīsies īpašā Jupitera un Neptūna satikšanās Zivju zīmē, kas iezīmēs abu šo planētu savstarpējo attiecību jauna cikla sākumu. Varu piebilst, ka pēdējo reiz Jupiters ar Neptūnu Zivju zīmē satikās pirms 166 gadiem – 1856.gadā. Kas zīmīgi, arī toreiz Urāns atradās Vērša zīmē un veidoja harmonisko kontaktu ar šo Jupitera Neptūna savienojumu. Šoreiz aina līdzīga. Bet tikai līdzīga.

Nedaudz iz vēstures par 1856. gadu. 1856.gada galvenie notikumi šajā Jupitera, Neptūna un Urāna saspēles laika posmā bija saistīti ar jaunu augstskolu dibināšanu, piemēram, mūsdienu Merilendas Universitāte, Auburnas Universitāte Alabamā vai Nelsona koledža Jaunzēlandē, ar pamiera noslēgšanām – Parīzes miera līgums, izbeidzot Krimas karu, Tapatali miera līgumu, kas izbeidza Nepālas Tibetas karu, kā arī pasaules jūrās nogrima vairāki lieli kuģi – tvaikonis “SS Pacific”, burinieks “Driver”, bojā ejot 374 pasažieriem, u.c. Ir arī citas ar jūru saistītas lietas, kā piemēram, Parīzes deklarācija jūras tiesībās, kuru parakstīja 55 valstis, kā arī britu tvaikonis, laineris “RMS Persia” uzstādīja rekordu, šķērsojot Atlantijas okeānu 9 dienās un 6 stundās. Vēl tik viens vēstures fakts. ASV, Filadelfijā tika dibināta partija ar nosaukumu “Know Nothing” jeb “Nejēga”. Absolūti Neptūniski.

Atgriežoties mūsdienās, 2022. gads tiks aizvadīts ūdens un zemes stihiju noskaņās, kas iemieso saturu formās un ir savstarpēji harmoniskākas, nekā nesaderīgi dominējošās gaisa un zemes stihijas iepriekšējā gadā, kas vairāk nesa problemātiku un nestabilitāti.

Raksturojot nākamo gadu, metaforu “straume” raksta virsrakstā lietoju, jo domāju, ka katram ir izpratne kā ir peldēt pa straumi un kā ir pret. Tie, kas ļausies straumes plūsmai un sajutīs katras dienas un vispārējās laika noskaņas un idejisko garu, var sasniegt lielus mērķus, iespējams pat gūt straujus un negaidītus panākumus finanšu jautājumos, akciju tirgos, jo naudas plūsma būs neaptverama un arī netverama, tāpēc ir ļoti svarīgi jau laikus izsvērt un apzināties savus limitus. Kas riskēs bez apdoma, noteikti nedzers šampanieti Parīzē.

Varēs vērot mākslas un lielu, filozofisku ideju, vīziju realizācijas uzplaukumu. Te klāt varu pievienot tādu lietu, ka pašās aprīļa beigās un maija sākumā var dzimt nākotnes superpopulāri mākslinieki. Vismaz kāds no.

Turpinot gada prognozi, 2022. gadā iespējams redzēsim augstāko mācību iestāžu vai garīgo kustību/prakšu dibināšanu, kā arī palielināsies augšupeja un lielāka aktivitāte medicīnas, kuģniecības, zvejniecības, ūdens dzīļu pētniecības, atklājumu, starptautiskās tirdzniecības jomās. Tam par labu pamatu visu gadu kalpos Saturna atrašanās sev labvēlīgajā Ūdensvīra zīmē, spriedzes situācijas veidojot tik epizodiski, atsevišķos nogriežņos.

Lai viss nebūtu tik salkani, tad globāli plūdu riski, okeānu, arī finanšu tirgu vētraina šūpošanās, kuģu grimšana, sadursmes (iespējams, arī militāras sadursmes, piemēram, Dienvidķīnas jūrā). Kur ūdens, tur slīkšana. Pastiprināta infekcijas slimību izplatība, uzkrātā kapitāla aizplūšana vai tā notriekšana, iesaistoties apšaubāmos darījumos, krāpniecība. Politiķu un politikāņu solījumi plūdīs kā no pārpilnības raga, kā arī visa augstāk minētā izšķīšana vienā maldu miglā, arī ļoti iespējama. Grūtāk būs visu saturēt stabili kopā. Viss atkarīgs no tā, kā kopējais astrofons katru skars individuāli. Tāpēc esam modri un apdomīgi, jo varas pārdale turpināsies, naudas apguve un idejas plūdīs ar dažādiem liktenīgiem pavērsieniem pēc lielo, fundamentālo pārmaiņu 2021.gada.

Jaunais gads iesāksies ar retrogrādu Venēru, vēlāk Dižčiku, kā arī paralēli retrogrādu Urānu, tās būs tā kā tādas paģiras no 2021. gada notikumiem. Kā zināms, tad prāts uz “paģirām” nav tas skaidrākais, tāpēc janvārī var diezgan būtiski materiāli, pārsteidzīgi un neplānoti pabojāt 2022.g. iesākumu un arī turpinājumu, rīkojoties sasteigti un neapdomīgi.

Gada produktīvākais aktivitāšu laiks projektu un iecerētā labvēlīgiem sākumiem, augšupejai, attīstībai būs pavisam īss, no 4.februāra līdz 29.aprīlim, kad Plūtons kļūs retrogrāds tieši Saules aptumsuma priekšvakarā. Lielisks brīdis, kad karmiski uzņemties atbildību un sākt realizēt un pildīt iepriekš solīto. Tik jāatceras, ka jau 10. maijā sāksies gada otrais Dižčiks.

Tuvāk gada otrajai pusei lieli, nozīmīgi planētu savstarpējie kontakti debess jumā nav ieplānoti. Tas gan nenozīmē, ka viss būs jauki un puķaini, jo visu lietu un stabilitātes revolucionārais jaucējs Urāns vēl joprojām būs Vērsī, kā arī Saturns turpinot savu ceļu Ūdensvīrā, turpinās ieviest kārtību un pārmaiņas esošajā (ne-)kārtībā. Gada sākumā un otrajā pusē izteikti aktīva būs negantā kārdinātāja – Melnais Mēness Lilita.

Sākot no jūnija paša sākuma izteiktāk veidosies planētu retrogrādo periodu sezona. Jūlija beigas un augusta sākums var izvērsties ļoti saspringts, jo Marss veidos savienojuma aspektu ar Urānu un Mēness Ziemeļu mezglu Vērša zīmē, kur attāli ar spriedzes aspektu būs pieslēdzies Saturns, kam bravurīgi pretī būs nostājies Merkūrs, radot agresīvu un ar lepnību piesātinātu komunikatīvo vidi. Šāda kombinācija ietver sevī liktenīgi nokaitētu, saspringtu, sprādzienbīstamu enerģiju, tā ka šis brīdis var nest krasas pārmaiņas finanšu, miera un stabilitātes, vērtību jautājumos, jo ne Urānam, ne Marsam ļoti nepatīk atrasties stabilitātes un resursu pārvaldošajā Vērsī, savukārt Saturnam, kā disciplīnas un atbildības aizbildnim nepatiks šāda divu agresīvu nemiera cēlāju čupošanās.

Mazs gaismas stariņš iezagsies uz brīdi, kad ārkārtējus ekscesus tobrīd aktīvais Venēras sekstils var nedaudz nomierināt, taču Marsa un Saturna spriedze vēl tikai kulminēs. Viena no negantākajām planētu spriedzes konfigurācijām Lielais jeb Tau kvadrāts, dažādās planētu kombinācijās šajā periodā veidosies ik pa laikam, kur ne tikai būs iesaistītas jau minētās planētas spriedzes aspektos, bet vēlāk 12. augustā, kā tāda grandioza kulminācija šim vairāku nedēļu nogrieznim, nāks negants Pilnmēness. Īsi to raksturojot – enerģētiski sakāpināta krīzes situācija ar kulminējošu izvirduma efektu. Iesaistītās puses var būt radošās personas, pedagogi, sportisti, populāri/bagāti cilvēki/līderi, izklaides sfēra – kolektīvi, partijas, dažādas domubiedru un sabiedrības grupas, zinātnieki; raksturojoši panākumu (ne-)izdošanās/ ierobežojumi, protesti, kareivīga, opozicionāra noskaņa – ar spriedzes virsotnē esošajiem materiālajiem resursiem, vajadzībām, īpašumiem un vērtībām.

Ja man jautātu pamēģināt uzmodelēt ainu, kāda manā skatījumā situācija varētu izvērsties, tad domāju, ka tas varētu būt jautājums par bagātajiem un nabagajiem un/vai demokrātijas, miera saglabātājiem un varas tīkotājiem, haosa radītājiem. Par resursu pārdali, kur jau tagad man rakstot šīs rindas, arvien izteiktāk tiek izcelti jautājumi par superbagāto cilvēku naudas tēriņiem. Ka šie cilvēki nelietderīgi tērē naudu savām “izpriecām” lidinoties kosmosā, kamēr Amerikā lielu sabiedrības sašutumu raisa tas, ka šo miljardieru kompānijas nemaksā vai maksā ļoti mazus nodokļus. Kā zināms tad šis jautājums arī G7 līmenī tiek virzīts, par globālo ienākumu nodokli, tā ka es domāju, ka šī spriedzes konfigurācija tieši izcels to neapmierinātību sabiedrībā par bagāto cilvēku un lielo korporāciju “lidināšanos mākoņos”. Gluži kā Orvela nemirstīgajā frāzē par visu vienlīdzību un citu vienlīdzīgākumu. No otras puses, arī militarizēšanās, autokrātijas pieaugums, populistu klaigas, rada tādu vidi, kur resursi, nauda tiek tērēta vieniem uzbrūkot, otriem aizstāvoties, dažādās sfērās, bet kopējais raksturojošais elements ir šķelšanās, plaisas palielināšanās, sabiedrībās, valstu starpā, starp priekšplānā esošajiem un atpalicējiem, starp attīstītājiem un stagnātiem. Gada kopējā iezīme ir vispārējā neskaidrība, kad grūti būs saprast, pie kā pieturēties un, kur tā plūsma aiznesīs.

Pēc šī saspringtā augusta nāks gada “švakākais”, visretrogrādākais mēnesis Dižčika vadībā – septembris. Biznesam, sportam ne tie veiksmīgākie mēneši solās būt novembris, decembris.

Lielais devējs jeb debesu raugs Jupiters gadu pavadīs sev patīkamajās Zivīs un Aunā, tā ka iespēju robežās tā dāsnumu un labvēlību būtu ļoti lietderīgi likt lietā. Nedrīkst tik aizmirst, ka Jupiters var uzraudzēt arī lielas problēmas. Pārejas no flegmatiskajām un sapņainajām Zivīm uz brašo un “nu tik ies un darīs” Aunu, domāju ka noteikti varēs pamanīt. Nākamgad pirmo reiz Jupiters Auna zīmē ieies 11. maijā. Pēcāk, retrogrādas kustības rezultātā – te karsts, te auksts –Jupiters atgriezīsies Zivīs oktobra beigās un tad noslēdzošajā piegājienā Ziemas saulgriežu priekšvakarā no Zivīm atkal pāries tālākam ceļam Aunā. Esmu dzirdējis dažādus viedokļus, taču es pagaidām pieturēšos pie klasiskā viedokļa, ka Jupiters Aunā jūtas labi. Daudz ambīciju, lieli ideju aizsākumi, liels uzrāviens, lēnīgajiem varētu būt pagrūti, jo raksturojošā devīze varētu būt – “draugi, ir jāiet un jādara, beidziet kurnēt”. Var pazust mēra sajūta. Pārspīlējumi par situācijas nopietnību.

Nobeigumā nedaudz par Melno Mēnesi Lilitu. Jau pieminēju, ka gada sākumā un otrajā pusē aktīvāka būs Lilita. Vēl joprojām atšķirīgi, ne līdz galam skaidri skaidrojumi par tās nozīmi, kas absolūti jau ir šāda tāda iezīme no tās dabas. Es Lilitu uztveru kā kārdinātāju, manipulētāju, melu valgos ievilinātāju, publiski neveiklu izteikumu vai neērtu situāciju iznesēju priekšplānā, kā tādu iekšējo velniņu, kas kacina uz rīcību, kas saprātam ir, ja ne sarkanā gaisma, tad dzeltenā noteikti – tā it kā iekšēji velk rīkoties tā, kā visdrīzāk nebūtu ieteicams. Pieredze rāda, ka arī pavisam nevainīgos apstākļos ar harmoniskiem Lilitas aspektiem var sanākt nonākt neērtās situācijās, kas rada plašāku un negaidītu rezonansi. Disharmonisku aspektu variantā skaidrošanās, taisnošanās var padarīt lietas tik sliktākas. Tā teikt, sliktas slavas saldais ēdiens.

Nedaudz aizplūdu no pamattēmas. Tātad, atgriežoties pie 2022. gada prognozes un Lilitas. Lilita gada sākumā virzīsies caur Dvīņu zīmi un vēlāk 15. aprīlī pāries Vēža zīmē. Jau janvārī, divos etapos – no ~09.-12.01. un vēlāk 26.01. Lilita izpaudīsies īpaši nepatīkami. Tie ir aspektu kulmināciju datumi, iespaids var būt jau kādu laiku pirms, vai noapaļojot – visu janvāri. Izpausmi man grūti prognozēt, tā vairāk būtu spekulācija. Spekulācija Lilitai patiktu. Raksturot to varu tā, ņemot vērā manu iepriekš rakstīto, ka janvāris var būt tāds neskaidrs, “paģiru” mēnesis, kad atžirgstot no Ziemassvētku brīnumiem un “Jauns gads, jauns Es”, un visām visbiežāk neīstenotajām Jaunā gada apņēmībām, var rasties tāda dusmu pilna vilšanās sajūta, ka nekāds “Jauns gads, jauns Es” reāli nestrādā, esam kā sabiedrība un pasaule kopumā, tajā pašā zampā, kur vēl iepriekšējā gadā. Lietas neuzlabojas, tik paliek viss sliktāk.

Protams, šobrīd, kaut arī tie aktuālie, karstie punkti un valstu konflikti pasaulē, arī pandēmijas kopsakarā ir vairāk vai mazāk zināmi, klāt nākot pandēmijas ierobežojumiem, inflācijai, preču un pakalpojumu sadārdzinājumiem, dabas kataklizmām (šogad pamatā vulkāni un zemestrīces, nākamgad ūdens stihijas), kā tieši 2021.gads noslēgsies ir grūti prognozēt, jo “ziepes” gada beigās var sanākt lielas, janvāris iespējams būs kā drūma migla par visu, kas pēdējā laikā būs noticis.

Ļoti interesants, bet noslēpumu pilns izskatās 29. jūnija Jaunmēness. Mēness, Saules un Lilitas savienojuma pudurīti satricinās Jupitera spriedzes aspekts. Tāda ļoti liela piesātinājuma klātbūtne. Skandālu mēnesis, glabāto pagātnes noslēpumu atklāšanās, atmaskošana, atriebība. Bezrūpība, neapdomība, pārspīlējumi izpausmēs.

Septembra pašā sākumā, reizē kārdinošu iespēju un sāpīgu vilšanos laiks. Ap oktobra trešo dekādi pašlabuma meklētāji, necieņas izrādītāji, mahinatori, īpaši autoritatīvas personas var saņemt savu bumerangu atpakaļ un paši tikt izvētīti un sabiedriskā kārtā nopelti. Savukārt novembra pirmajā pusē veidosies interesanta, radoša Lilitas un vairāku citu iesaistīto planētu konfigurācija. Var “aiziet” kādas radošās, mākslinieciskās ieceres, sagatavotie darbi, darbu publiskošana, prezentēšana, kur var būt gan glamūrs, gan kāds sabiedrību izaicinošāks elements, gan iespējams vajadzīgā ažiotāža. 2022. gadā ir vēl vairāki Lilitas un planētu savstarpēji veidotie aspekti, izcēlu, manuprāt, galvenos.

Tas šoreiz no manis viss. Šī ir mana pirmā šāda veida veidotā gaidāmā, nākamā gada prognoze. Līdz uzrakstīšanas brīdim apzināti neesmu lasījis vai pētījis kolēģu publiskotās prognozes, tāpēc man būs interesanti vērot, kā man būs veicies izprast un iztulkot planētu gājuma ceļus.

Laimīgu jauno 2022., ūdens Tīģera gadu!

Paldies!